Kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie
Een kruipruimte is een ruimte onder de vloer van je woning, te bereiken via een luik. In de kruipruimte liggen alle leidingen van de woning weggewerkt. Een kruipruimte is vaak maar 80cm hoog, met aftrek van de vloerbalken hou je een vrije doorgang van +/- 60cm over.

Een kruipruimte is nooit verwarmt, het is van belang om deze te isoleren om zo vocht en schimmel problemen te voorkomen.

Kruipruimte isolatie, ook wel bodemisolatie genoemd kan in een dagdeel al worden aangebracht door een isolatiespecialist. De isolatiespecialist komt altijd van te voren vrijblijvend langs om de kruipruimte te inspecteren. Zo weet je direct wat de beste manier van isoleren voor jouw kruipruimte is.

Kosten kruipruimte isolatie

De kosten zijn afhankelijk van de oppervlakte en de te gebruiken isolatie materiaal. Zo kun je de kruipruimte isoleren met EPS parels, schelpen, isolatiematrassen en polystreen chips. Voor een woning met een oppervlakte van 55m2 ligt de investering voor kruipruimte isolatie tussen 1100 en 1500 euro. Om de exacte kosten te bereken voor het isoleren van de kruipruimte is het noodzakelijk om een isolatiespecialist bij je langs te laten komen.

Via het formulier kun je een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen. Na deze gesprek zul je ook de exacte kosten weten voor het isoleren van de kruipruimte.
Vrijblijvend adviesgesprek

Subsidie kruipruimte isolatie

Wanneer je gebruik wil maken van de subsidieregeling moet je twee isolatie maatregelen laten uitvoeren. Kruipruimte isolatie in combinatie met vloerisolatie is een optie, je moet immers toch in dezelfde ruimte zijn. Maar je kunt het ook combineren met spouwmuurisolatie of zelfs zonnepanelen.

De subsidie voor kruipruimte isolatie bedraagt €4,00 per m2. Wanneer het goed geïsoleerd is zal het een jaarlijkse besparing van 5% op de energierekening opleveren.

Terugverdientijd kruipruimte isolatie

De gemiddelde terugverdientijd voor kruipruimte isolatie ligt tussen de 5 en 8 jaar, afhankelijk van wat je hebt betaald en hoeveel je bespaart. Door gebruik te maken van subsidie(s) ligt de terugverdientijd een stukje lager, namelijk tussen de 3 en 5 jaar.