Zonnepanelen

Met zonnepanelen van energielabel B naar A. Ben jij nou benieuwd wat het kost om zonnepanelen te laten installeren? Of wil je eerst een berekening laten maken van wat zonnepanelen jouw als energie kunnen leveren? Vraag dan eens een vrijblijvend adviesgesprek aan via het aanvraagformulier links (op mobiel onderaan) in en wordt ook zelfvoorzienend in stroom. Groener kun je het niet krijgen.

Opbrengst zonnepanelen

Over de opbrengst kunnen we heel kort zijn. Dit is namelijk afhankelijk van het aantal panelen, welke richting het dak zit t.o.v. de zon en zelfs de schuinte van het dak is van belang voor de opbrengst van zonnepanelen. Je zou van eerder genoemde punten kunnen berekenen wat de opbrengst zou zijn maar we hebben ook nog te maken met het weer, zonuren en temperatuur spelen namelijk ook een grote rol bij de opbrengst.

Wil jij weten hoeveel de opbrengst zou zijn als jij zonnepanelen op je dak of in de tuin laat plaatsen? Vul dan het formulier links (op mobiel onderaan) in voor vrijblijvend advies van een zonnepanelen specialist.

Zonnepanelen offerte

Afschrijving zonnepanelen

Gemiddeld genomen ligt de afschrijving tussen de 15 en 20 jaar. Maar dit kan ook 10 jaar zijn bij panelen van mindere kwaliteit. Het is belangrijk om voor een a-merk te gaan. Het vergelijken van offertes is dus ook geen overbodige luxe.

Als jezelf de afschrijving eens wil bereken kun je onderstaand formule gebruiken om een indicatie te krijgen van de afschrijving.

  • Aanschafkosten = aankoopkosten + installatie kosten – kortingen en subsidies
  • Restwaarde= de geschatte waarde wat de zonnepanelen nog hebben wanneer je ze niet meer kunt gebruiken
  • Gebruiksduur = de levensduur van jouw zonnepanelen

Vervolgens maak je de volgende berekening:
Afschrijving per jaar = (aanschafkosten – restwaarde): vermoedelijke gebruiksduur.

Zonnepanelen vergelijken

Laat niet de eerste beste bedrijf bij jou de zonnepanelen plaatsen maar vergelijk eerst een aantal bedrijven. Door meerdere zonnepaneel offertes aan te vragen en te vergelijken voorkom je dat je teveel betaald. Wij hebben al een voor selectie gemaakt van alle bedrijven in Nederland. Wanneer jij het aanvraagformulier ingevuld hebt, selecteren wij de beste installateurs bij jou uit de regio. Zij zullen jouw een vrijblijvend offerte toesturen. Deze offertes kun je nu eens rustig doornemen alvorens je een besluit neemt welke zonnepanelen specialist de klus mag klaren.

Subsidie op zonnepanelen

Subsidie op zonnepanelen
Helaas is voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen geen subsidie mogelijk. Wel kun je hiervan de BTW terug krijgen. Neem je daarnaast ook een zonneboiler of warmtepomp, dan kun je daarvoor wel subsidie krijgen. Hoe hoog de subsidie zal zijn is afhankelijk van soort apparaat en de energieprestatie. Op de afbeelding kun je zien wat de gemiddelde subsidie is in Nederland. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar van de afbeelding.


Laat vanaf nu de zon jouw energierekening betalen!