Dakisolatie

Een dak dat niet geïsoleerd is enorm energieverspillend. Door je dak goed te laten isoleren kun je jaarlijks al gauw honderden euro’s besparen. Warme lucht stijgt van nature op, is jouw dak niet geïsoleerd dan zal de warme lucht verloren gaan. Schrik niet maar met een goed geïsoleerde dak zul je 30% meer warme lucht binnenshuis houden.

De besparing van goede dakisolatie is te vergelijken met een rendement van 8% op je spaarrekening. Het is nu dus tijd om je dak te laten isoleren, we weten namelijk allemaal dat de rente op je spaarrekening nooit 8% zal worden.

Wil je weten wat dakisolatie kost? En ook nog eens flink besparen op de energie kosten? Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek wordt alles duidelijk.
Vrijblijvend adviesgesprek

Wanneer je dakisolatie combineert met bijvoorbeeld het isoleren van je spouwmuur, kun je ook nog eens aanspraak maken op de landelijke subsidie voor isolatie.

Is jouw dak geschikt voor isolatie?

In principe is elke dak geschikt om te isoleren. De beste manier van dakisolatie is door te isoleren met PUR. Dakisolatie wordt in de meeste gevallen van binnenuit gedaan, met uitzondering van een plat dak. Deze worden van buitenaf geïsoleerd. Isoleren van binnenuit gebeurt vaak met PUR.

Het isoleren met PUR heeft het grote voordeel dat elke kiertje en gaatje gedicht wordt. Een half uur na aanbrengen is het zelfs al bewerkbaar om af te timmeren. In het filmpje kun je goed zien hoe het dak laag voor laag geïsoleerd wordt.

Kijk jij momenteel ook tegen het dakbeschot aan en heb je het idee dat je stookt voor de vogels? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek met een isolatiespecialist uit de regio aan door het formulier in te vullen.

Kosten dakisolatie

Wil je jouw dak isoleren en weten wat dat gaat kosten? Dan kun je een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen met een isolatiespecialist uit de regio. Tijdens deze adviesgesprek zal hij het dak beoordelen op geschiktheid en de mogelijkheden voor isolatie met jou bespreken.

De isolatiespecialist maakt dan ook gelijk een offerte voor je op en bespreekt de mogelijkheden met je tot het verkrijgen van subsidie. Je weet na het gesprek dus precies waar je aan toe bent.

Subsidie dakisolatie

Ook voor dakisolatie is er subsidie beschikbaar. De enige voorwaarde die hier aan gesteld is dat je twee isolatie maatregelen laat uitvoeren. De overheid hoopt dat meer mensen bewuster gaan leven en gaan isoleren met deze subsidie.

De aanvraag voor subsidie zul jezelf moeten regelen. Kom je er niet uit vraag het dan aan de isolatiespecialist, hij weet precies wat hij moet doen en voor hem is het maar even bij gaan.

Terugverdientijd dakisolatie

De terugverdientijd van dakisolatie ligt tussen de 3,5 en 5 jaar. Dakisolatie van een gemiddelde woning met een dak van 74m2 kost tussen de 1500 en 2000 euro. Per m2 dak dat geïsoleerd is bespaar je jaarlijks 8,5m3 gas.

Om de terugverdientijd uit te rekenen kun je gebruik maken van de volgende rekensom. 74m2 x 8,5m3 x € 0,65 = € 408,85 per jaar. Dit zul je nooit verdienen aan rente op je spaarrekening.

Met dakisolatie naar een beter energielabel