Op de foto hier naast kun je zien hoe dit in zijn werk gaat. Het laten isoleren van de spouw is binnen een paar uurtjes gedaan, en dat allemaal zonder rommel in of om het huis.
Spouwmuurisolatie is met name interessant voor woningen gebouwd tussen 1920 en 1976. Deze woningen hebben vaak nog geen spouwmuur die geïsoleerd is. Woningen gebouwd voor 1920 hebben vaak geen spouwmuur.
Laat de warmte niet via de muren verdwijnen, maar hou het lekker binnen met spouwmuurisolatie. Wanneer je de spouwmuur hebt laten isoleren dan kun je de verwarming lager zetten en ook nog eens besparen op de energierekening. Daar naast zal het ook nog eens voor een stukje extra comfort zorgen. En je woning zal ook stijgen in waarde doordat er een nieuwe energielabel met een hogere klasse wordt uitgegeven.
Is jouw woning geschikt voor spouwmuurisolatie
Allereerst is het van belang om te weten in welk jaar jouw huis is gebouwd. Huizen gebouwd tussen 1920 en 1975 daarvan is de spouwmuur niet standaard geïsoleerd. Er kan echter wel al na isolatie hebben plaats gevonden. Ben je er niet zeker van of er al spouwmuurisolatie is aangebracht. Laat dan eens vrijblijvend een isolatiespecialist langskomen.
Terugverdientijd spouwmuurisolatie
De gemiddelde terugverdientijd van spouwmuurisolatie ligt tussen de 3 en 4 jaar. De spouwmuur isoleren van een gemiddelde rijtjes woning kost 750 euro. Jaarlijks zul je 250 – 300 euro per jaar besparen op de energierekening. Hier is de terugverdientijd net wat korter dan 3 jaar. De spouwmuur van een hoekwoning isoleren kost 1200 euro. Hier zul je jaarlijks zo’n 300 – 350 euro per jaar mee besparen. Hier zit een terugverdientijd op bijna 4 jaar.
Deze berekeningen zijn gemaakt zonder landelijke subsidie. Inclusief de subsidie is de terugverdientijd dus nog korter dan bovenstaand. Een isolatiespecialist kan dit allemaal voor je uitrekenen wanneer hij vrijblijvend langs komt voor een adviesgesprek.
Kosten spouwmuurisolatie
Ben je nieuwsgierig geworden naar de kosten voor spouwmuurisolatie? Dan kun je het aanvraagformulier aan de linker kant (op mobiel onderaan) invullen. Een isolatiespecialist uit de regio neemt dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Na dit gesprek zal duidelijk zijn of de spouwmuur geschikt is om te isoleren. De isolatiespecialist maakt dan ook gelijk een offerte voor je op en bespreekt de mogelijkheden met je voor isolatie subsidie. Je weet na het gesprek dus precies waar je aan toe bent.
Subsidie spouwmuurisolatie
Maak ook gebruik van de landelijke subsidie die beschikbaar is gesteld voor isoleren. De isolatie subsidie is geldig bij het laten uitvoeren van tenminste 2 isolatie maatregelen. Door deze subsidie beschikbaar te stellen hoopt de overheid dat er meer mensen gaan isoleren. Je woning isoleren is namelijk niet allen goed voor de portemonnee maar ook voor het milieu.
Kom je er met de subsidie aanvraag niet uit, dan kan de isolatiespecialist je hierbij helpen. Let op de isolatie subsidie is geldig bij het laten uitvoeren van 2 isolatie maatregelen door gecertificeerde bedrijven.