Onderschat de opbrengst van isolatie niet

Is de energielabel van jouw woning C of lager? Waarschijnlijk onderschat jij de opbrengst van isolatie. Milieu Centraal heeft een schatting gemaakt dat 60 tot 70 procent van de Nederlanders het rendement van isoleren onderschat.

Deze cijfers hebben ze berekend aan de hand van een enquête die is gehouden onder de Nederlandse huiseigenaren. 50 procent van de huiseigenaren zegt geïnteresseerd te zijn om duurzamer te leven middels energiebesparende middelen.
Door isolatie te laten aanbrengen kun je met gemak een paar honderd euro besparen op de energierekening. En daarnaast zorgt het ook nog eens voor meer comfort. In de zomer is je woning koeler en in de winter blijft de warmte lekker binnenshuis. Je woning laten isoleren is niet alleen goed voor de portemonnee maar ook voor het milieu.Besparen door te isoleren

Je woning laten isoleren is best een investering. Door de hoge rendement van isolatie is het enorm gunstig om je huis te laten isoleren. Het levert in ieder geval meer op dan het gel dop je spaarrekening zetten. Spouwmuurisolatie en vloerisolatie laten toepassen op een gemiddelde woning kost rond de 4000 euro. De gemiddelde jaarlijkse besparing op de energierekening is dan rond de 800 euro. Dat is een rendement van 20% daar kan geen spaarrekening tegen op.

Laat je alleen dakisolatie uitvoeren, dan kost dat ongeveer 4000 euro. Je zal jaarlijks zo’n 500 euro besparen op je energierekening. Dit kun je vergelijken met een spaarrente van 8%. Vloerisolatie kost gemiddeld 1600 euro met een jaarlijkse besparing van 180 euro. Dit komt neer op een spaarrente van 7%. Het mag toch nu wel duidelijk zijn dat welke isolatie maatregel je ook laat uitvoeren, het altijd meer rendement heeft dan het geld op je spaarrekening zetten/laten staan.

Subsidie op isoleren

Niet alleen de opbrengst van isolatie word onderschat maar ook de subsidie die je kunt krijgen voor isolatie. Zeker 75% van de huiseigenaren weten niks van de subsidie op isoleren af. Om voor de landelijke subsidie in aanmerking te komen moet je als huiseigenaar 2 isolatie maatregelen laten uitvoeren.

Naast de landelijke subsidie op isoleren hebben sommige gemeenten ook een subsidie beschikbaar om jouw woning te laten isoleren. Wil je weten wat het je gaat kosten om de woning te isoleren? Vraag dan een gratis en vrijblijvend advies gesprek aan door het aanvraagformulier in te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *